google-site-verification=fr4_ZE2JzJWiraWO_AJg1gtamiCTFecwisElF2H4QUo
Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ekibalance

Paardentandarts CEqD Romeo Vangoethemd

Paardenosteopaat EDO Lisbeth Wijnants

Voor een gezonder paard, betere prestaties en een fijnere samenwerking!

Osteopathie voor paarden

Osteopathie voor paarden is ontstaan uit de humane osteopathie, waarbij de technieken werden ontworpen en aangepast aan de specifieke eigenschappen van de anatomie en fysiologie van het paardenlichaam.

Osteopathie voor paarden kan nuttig zijn bij:

 • Kreupelheid
 • Rugproblemen
 • Spier– en gewrichtsproblemen
 • Kolieken of andere spijsverteringsproblemen
 • Orgaandisfuncties
 • Ondersteuning bij revalidatie van ziekte of letsels
 • Littekens
 • Verbetering van het immuunsysteem
 • Lusteloosheid
 • Depressie
 • Gedragsproblemen
 • Allergie

Aangezien het paard niet kan zeggen waar hij ongemak heeft en sommige paarden pas gedragsproblemen, kreupelheid... gaan vertonen als de problemen al vergevorderd zijn is het aan te raden elk paard preventief 1 à 2 keer per jaar te laten nakijken/behandelen, dus ook zonder zichtbare symptomen ter behoud van mobiliteit. Sportpaarden en paarden met bepaalde problemen kunnen frequentere behandelingen nodig hebben

Osteopathie voor paarden: De behandeling

De behandeling zelf duurt ongeveer 1u. Een eerste behandeling iets langer. 

We beginnen met een anamnese waarbij het paard in stap bekeken wordt en de geschiedenis en problemen besproken worden.

Bij het behandelen van paarden start ik meestal met dry needling wat ervoor zorgt dat de spierfunctie hersteld wordt waardoor (uitstralings)pijn vermindert en het makkelijker wordt om het paard osteopathisch te behandelen. Daarna wordt het paard volledig, van hoofd tot staart, osteopathisch behandeld (pariëtaal, visceraal en cranio-sacraal).  

Na de behandeling dient men het paard best enkele dagen rust te gunnen om het beste resultaat te verkrijgen. Aangeraden wordt de eerste 2 dagen na de behandeling aan de hand te gaan stappen, om het systeem te stimuleren. De dagen nadien mag er grondwerk/longewerk gedaan worden. Na een viertal dagen mag het paard (meestal) weer bereden worden.

Bij een behandeling wordt het paard altijd holistisch bekeken: naast de behandeling op zich wordt er gekeken of het zadel past, hoe de toestand is van tanden en hoeven, de voeding en de training worden besproken,...

Indien noodzakelijk wordt er eventueel doorverwezen naar een dierenarts, paardentandarts, hoefbekapper, zadelmaker,…

Behandelingen kunnen, indien noodzakelijk, ondersteund worden met medical taping en fytotherapeutische/homeopatische supplementen.

Afhankelijk van de problemen kan het noodzakelijk zijn de behandeling een of meermaals te herhalen, meestal na 4-6 weken. Voor elk paard is het goed om regelmatig een onderhoudsbehandeling te ontvangen, 1 à 2 keer per jaar. 

Osteopathiebehandelingen kunnen bij u aan huis of bij ons.

0